Hernekeitto
n. 6 annosta
300g kuivattuja herneitä
1,5 l vettä
n. 700g porsaan keittolihaa
1 pieni sipuli
3 tl sinappia
2 kpl kasvisliemifondi kuutiota
suolaa maun mukaan
½ tl meiramia
ripaus valkopippuria
iso loraus kermaa
1. Kaada herneet ja kylmää vettä isoon astiaan. Anna herneiden liota yön yli huoneenlämmössä.
2. Valuta herneistä vesi pois ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää herneiden päälle liha.
3. Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli sekä kasvisliemifondit. Anna kiehua parisen tuntia.
4. Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha haluamasi kokoisiksi paloiksi.
5. Lisää lihapalat, sinappi, mausteet ja kerma kattilaan ja kiehauta.
Hyvää ruokahalua!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti