Vakioksi on myös muodostunut höystää makua rapeilla maa-artisokkalastuilla.
Lastut kannattaa tehdä reilusti (useita tunteja) etukäteen, että kerkiävät rapsakoitua.
Maa-artisokkalastut
6 hengelle
6 kpl maa-artisokkaa
rypsiöljyä reilusti uppopaistamiseen
suolaa
1. Kuori maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen, etteivät ne tummu.
2. Viipaloi artsisokat lastuiksi esim. juustohöylällä (vain pieni määrä kerralla, etteivät tummu).
3. Paista viipaleita öljyssä, kunes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn.
4. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperin päällä pois.
5. Ripottele valmiiden lastujen päälle merisuolaa.
Mustajuurisosekeitto
6 hengelle
600 g mustajuurta
100-150 g maa-artisokkaa (Huom! nämä on lastujen teosta ylijääneet artsisokat)
5 dl kasvislientä
5 dl kuohukermaa
1 dli valkoviiniä
loraus konjakkia
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
1. Kuori mustajuuret ja maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen, etteivät ne tummu.
2. Pilko juuret ja artisokat pinemmiksi ja laita ne kiehuvaan kasvisliemeen.
3. Lisää valkoviini ja anna porista n. 15 min.
4. Lisää mausteet ja konjakkiloraus
Tarjoile rapeiden maa-artisokkalastujen kera. Nauti samettisen pehmeä keitto tuoreen leivän kanssa.
Multaiset mustajuuret
Mustajuuret kasvisliemessä porisemassa
Valmis keitto maa-artisokkalastuilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti