keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Puolukkainen rahka-kermakakku (jäädyke)

Tämä kakku on raikas ja kevyt jälkiruoka raskaamman illallisen päätteksi tai kahvipöydän koristeeksi.





Puolukkainen rahka-kermakakku
12 palaa


Pohja
150 g digestivekeksejä
50 g voita

1. Murusta keksit esim. minigrip pussissa kaulimen avulla.
2. Lisää sulatettu voi keksimurujen joukkoon.
3. Painele seos irtokakkuvuoan pohjalle.

Täyte
3 kanamunaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl puolukoita
0,5 dl ruokokidesokeria
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaa-limerahkaa

Pinnalle
Digestivekeksimuruja
puolukoita

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi.
2. Sekoita keltuaiset, rahka ja tomusokeri, vaniljasokeri keskenään.
3. Vaahdota vispikerma ja lisää rahkaseokseen.
4. Lisää puolukat ja ruokosokeri rahka-kermaseokseen.
5. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon.
6. Kaada seos irtopohjavuokaan, jossa pohjalla keksimuruseos.
7. Pakasta kakkua vähintään 5 tuntia pakkasessa.

Koristele keksimuruilla ja puolukoilla. Nosta kakku jääkaappiin n. kaksi tuntia ennen tarjoilua. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti