perjantai 15. helmikuuta 2013

Thaimaalainen lohikeitto

Tämä on nopea ja helppo lohikeitto katkaravuilla höystettynä..


Thaimaalainen lohikeitto
(neljälle hengelle)

n. 6 dl kasvislientä (itse suosin Knorrin Fondikuutiota)
400 g kookosmaitoa (tölkki)
400 g lohifileetä
200 g jättikatkaravunpyrstöjä tai katkarapuja
125 g sokeriherneitä
basilikanlehtiä revittynä (n. kourallinen)
(punainen chili halkaistuna ja siemenettöminä)
1 limetin mehu puristettuna
mustapippuria
1 tl kalakastiketta
2-3 rkl thai-maustetahnaa




Tätä voi syödä myös jasmiininriisin kanssa kastikkeena. Itse söimme tällä kertaa keittona (sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon). Lisäksi kauppamme pakastealtaasta ei löytynyt jättikatkaravunpyrstöjä, joten otimme limemaustettuja isoja katkarapuja. Käytimme valmista keltaista thaicurrytahnaa ajanpuutteen takia, mutta jos aikaa on enemmän, niin kannattaa tehdä sekin itse oheisen ohjeen mukaan...maistuu vieläkin paremmalle.

Thai-maustetahna

1 rkl öljyä
4-5 rkl kookosmaitoa
5 cm tuoretta inkivääriä
vihreä ja punainen chili halkaistuna, siemenet poistettuna
1 rkl sitruunaruuohosilppua
1 tl korianterinsiemeniä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa

Kaikki tahna-aineet laitetaan tehosekoittimeen ja hiennonetaan hetki.

1. Kuumenna wokki, lisää thai-tahna ja paista sekoitellen 2 min.
2. Lisää kasvisliemi
3. Lisää kookosmaito ja kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen. Älä anna kiehua, sillä kookosmaito voi juoksettua (HUOM! käyttämällä kookoskermaa tätä vaaraa ei ole).
4. Lisää lohi ja katkaravut. Kuumenna uudelleen väreileväksi (ei saa kiehua) ja hauduta noin 2 minuuttia.
5. Lisää sokeriherneet. Hauduta vielä minuutti. Kalan kuuluu olla juuri ja kypsää, mutta ei läpikuultava.
6. Lisää basilikanlehdet, kalakastike ja pippuri. Sekoita. Lisää limemehu. Pinnalle voi laittaa vielä lisää basilikanlehtiä koristeeksi.








Hyvää ruokahalua!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti