Thaimaalainen lohikeitto
(neljälle hengelle)
n. 6 dl kasvislientä (itse suosin Knorrin Fondikuutiota)
400 g kookosmaitoa (tölkki)
400 g lohifileetä
200 g jättikatkaravunpyrstöjä tai katkarapuja
125 g sokeriherneitä
basilikanlehtiä revittynä (n. kourallinen)
(punainen chili halkaistuna ja siemenettöminä)
1 limetin mehu puristettuna
mustapippuria
1 tl kalakastiketta
2-3 rkl thai-maustetahnaa
Thai-maustetahna
1 rkl öljyä
4-5 rkl kookosmaitoa
5 cm tuoretta inkivääriä
vihreä ja punainen chili halkaistuna, siemenet poistettuna
1 rkl sitruunaruuohosilppua
1 tl korianterinsiemeniä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
Kaikki tahna-aineet laitetaan tehosekoittimeen ja hiennonetaan hetki.
1. Kuumenna wokki, lisää thai-tahna ja paista sekoitellen 2 min.
2. Lisää kasvisliemi
3. Lisää kookosmaito ja kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen. Älä anna kiehua, sillä kookosmaito voi juoksettua (HUOM! käyttämällä kookoskermaa tätä vaaraa ei ole).
4. Lisää lohi ja katkaravut. Kuumenna uudelleen väreileväksi (ei saa kiehua) ja hauduta noin 2 minuuttia.
5. Lisää sokeriherneet. Hauduta vielä minuutti. Kalan kuuluu olla juuri ja kypsää, mutta ei läpikuultava.
6. Lisää basilikanlehdet, kalakastike ja pippuri. Sekoita. Lisää limemehu. Pinnalle voi laittaa vielä lisää basilikanlehtiä koristeeksi.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti